Wat te doen in Barcelona op een regenachtige dag

Het is niet zo prettig als je in Barcelona bent, terwijl de regen met bakken uit de hemel valt – oke, dit gebeurt niet zo vaak, maar toch kan het van tijd tot tijd voorkomen. Maar treur niet, want er zijn nog genoeg leuke dingen te doen in de stad!

Een kleurrijk begin van de dag
Ga voor een ontbijt naar het kleurrijk en unieke We Pudding op Calle Pau Claris 90. Waan je in de wereld van Alice in Wondelerland, geniet van je koffie en eet een heerlijke croissant onder een roodwit, circusachtig dak, omgeven door paddestoelen.

Een bustour door weer en wind

Een regendachtige dag betekent niet dat je binnen moet blijven en Barcelona niet kunt verkennen. Met de hop-on/hop-off sightseeing bustour kun je nog steeds van het uitzicht genieten vanaf het bovendek van deze dubbeldekkers, zonder dat de regendruppels op je hoofd vallen. Je kunt kiezen uit twee routes, die je beide naar Barcelona´s bezienswaardigheden brengen. Als je de westelijke route neemt, kun je uitstappen bij Casa Batlló, een van onze favorieten van Gaudi´s gebouwen, en de legendarische Sagrada Família. Als je graag je kennis over de Catalaanse geschiedenis wilt oppoetsen, bezoek dan het informatieve en leuke MNAC (Museu Nacional d’Art de Catalunya),  Caixa Forum waar je vaak interessante tentoonstellingen vindt, en de FC Barcelona Experience bij Camp Nou die je meeneemt naar het stadion en de kleedkamers van de spelers.

In feite kan elk van Barcelona´s beroemde museua of toeristische attracties bezocht worden tijdens een regendachtige dag. Bekijk het namelijk van de zonnige kant: als je vijf minuten langer langer naar Picasso´s schilderij in het Picasso Museum wilt kijken, voel je je minder schuldig. Het is immers toch hondenweer buiten.  Ben je meer in voor een bijzondere museumervaring, ga dan naar het  Chocolademuseum, (Museu de la Xocolata) waar je meer leert over de geschiedenis van dit hemelse genoegen.

Winkelen tot je erbij neervalt

Als je niet zo graag in musea vertoeft, is winkelen misschien wel een leuker tijdsverdrijf voor je.  Winkelen in Barcelona is namelijk geweldig! Las Arenas is het meest interessante winkelcentrum van de stad, aangezien het namelijk voorheen een stierenvechtarena was en in 2011 is omgebouwd tot het walhalla voor shopliefhebbers. Je kunt deze voormalige arena vinden op Plaça Espanya en een bezoekje brengen aan de vele winkels en restaurants, evenals een film kijken bij grote bioscoopcomplex op de bovenste verdieping.  Het Rockmuseum is daar ook gevestigd. Met een indrukwekkende collectie leidt het museum je rond door de geschiedenis van de rockmuziek, van zijn oorsprong tot nu.

Je kunt je shopdagje ook buiten de stad voortzetten, namelijk in het outletcentrum La Roca Village, waar een La Roca Shopping Bus verstrekt door Sagales die ook vertrekt maandag tot zaterdag van C / CASP, 34.

Avontuur in het Aquarium

Als je kinderen hebt, is L’Aquàrium de Barcelona ook zeker een bezoekje waard. Het aquarium in Barcelona is wereldwijd een van de belangrijkste maritieme centra wanneer het op de Middellandse Zee aankomt. Je kunt er namelijk 35 tanks, 11.000 dieren en 450 verschillende diersoorten ontdekken.

Ontsnap even uit Barcelona

Als  je toch liever wat zonnestralen wilt zien, zoek deze dan buiten Barcelona op en maak een dagtrip naar Sitges. Ook al is het beestenweer in Barcelona, er is een grote kans dat je na een 35-minuten durende treinreis langs de kust mooie zonnestralen vindt. Sitges is een voormalig vissersdorpje en bevat maar liefst 17 gouden zandstranden en mooie architectuur. Met zijn bars en restaurants is het een levendige plek, zeker wanneer er festivals plaatsvinden.

Ontdek de Spaanse chef-kok in jezelf!

Als je meer van culinaire hoogstandjes houdt, kun je deze grijze dag ook besteden aan een kookcursus. Je leert op een leuke manier alle soorten Spaanse specialiteiten te bereiden, van paella tot tapas.  Je kunt je workshop combineren met een bezoek aan de beroemde Mercat de la Boqueria op Las Ramblas, waar je de beste ingrediënten kunt halen. In ieder geval kun je Barcelona niet verlaten zonder een culinaire reis naar deze sfeervolle markt te maken, waar je uren kunt rondwandelen en genieten van al dat lekkers.

Hopelijk kun je met de bovenstaande tips wat inspiratie opdoen en een regendachtige dag met open armen ontvangen! Je weet maar nooit, misschien zul je de regen wel dankbaar zijn tijdens je bezoek aan populaire attracties – de wachtrij zal in ieder geval iets korter zijn!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here